Geen producten in uw winkelmandje

Voormalige locatie FloraHolland te Bleiswijk

Met de totaalsloop van het voormalige complex van FloraHolland maakt een indrukwekkende 125.000 m2 aan veilinghal, distributiecentrum en kantoor plaats voor een nieuw distributie-centrum. Beelen is reeds gestart met de eerste fase. 

De geplande start van fase 2 is medio 2019. Voorafgaand aan de ontmanteling van het gebouw is goed gekeken hoe de afkomende materialen zo hoogwaardig mogelijk konden worden hergebruikt. Deze circulaire aanpak van Beelen heeft al geleid tot hoogwaardig hergebruik van onder andere:

- Een kassencomplex van circa 5.000 m2
- Kilometers houten gordingen uit de dakconstructie
- Circa 250m1 hekwerk van het buitenterrein
- 25 rol-/snelloopdeuren
- Geïsoleerde sandwichpanelen welke dienden als scheidingswanden
- Diverse koelmachines
- Elektrische schuifpuien
- Systeemplafonds uit kantoorruimte

Een deel van het hout dat vrij kwam bij de demontage is verzaagd tot ‘heimuts’; Een houten bescherming van heipalen voor tijdens het heien, die normaal gesproken van nieuw hout gemaakt worden.

Materiaal dat niet direct kan worden hergebruikt, wordt gescheiden en vermaakt tot grondstof. Bij dit project wordt al het vrijkomend puin op locatie gebroken en gebruikt bij de realisatie van de nieuwbouw. Het ter plekke verwerken en hergebruiken levert een aanzienlijke beperking in vervoersbewegingen op.

Ook in de voorbereiding voor fase twee gaat Beelen uit van zoveel mogelijk direct hergebruiken van zoveel mogelijk bruikbare bouwmaterialen.