Geen producten in uw winkelmandje

Herontwikkeling van Edge Amsterdam West

Aan de Basisweg, Amsterdam werkt Beelen Aannemingen in opdracht van EDGE Technologies en G&S Bouw aan de herontwikkeling van ‘EDGE Amsterdam West’. Met de ontwikkeling transformeert een gedateerd ’70 complex naar een duurzaam kantoorgebouw, dat voldoet aan de hoogste eisen op het vlak van duurzaamheid, technologie en gezondheid.

None
Beelen verzorgt voor de herontwikkeling de asbestsanering en ontmantelt de gebouwonderdelen die geen onderdeel zijn van het nieuwe ontwerp. Circulariteit en hergebruik hebben hierbij volledige aandacht. Dit heeft onder andere geleidt tot;

-Betonkernen die moesten worden uitgeboord voor het aanbrengen van aanvullende constructie zal worden hergebruikt in de inrichting van de nieuwbouw.
-Gevelstenen die moesten worden verwijderd worden vermalen, opgeslagen en vermaakt tot nieuwe stenen die worden toegepast in de nieuwbouw.
-Ruim 6.600m2 isolatiemateriaal is gedemonteerd voor direct hergebruik in in verschillende projecten.
-Op verschillende verdiepingen zijn de tapijttegels gedemonteerd voor hergebruik.

Het nieuwe ontwerp is van de hand van de Architekten Cie – voorheen Oyevaar, Stolle & van Gool. De meest markante verandering is de spectaculaire glazen koepel die als overkapping geplaatst zal worden op de nu nog onoverdekte binnenplaats. Hiermee wordt er een nieuw atrium met een oppervlak van ca. 4.000 m2 toegevoegd aan het hoofdgebouw. Dit leidt tot een totaal vloeroppervlakte van 48.000 m2.

Op basis van het geavanceerde, smart technology platform van EDGE zal het een intelligent, gezond en duurzaam gebouw worden. Door de sterk verbeterde isolatiewaarde van de gevel en toepassing van een warmte-koude opslagsysteem, pv-panelen en lucht- en watergekoelde warmtepompen zal in ieder geval het gebruik van de gebouwgebonden installaties energiepositief zijn. Er wordt gestreefd naar een BREEAM-NL-certificaat "Outstanding’’, het hoogst haalbare duurzaamheidscertificaat binnen de gebouwde omgeving.

Naar verwachting is het hoofdgebouw klaar in het medio van 2021 en het bijgebouw midden 2022.