Eerstejaars studenten Hogeschool Holland winnen Wim Beelen Innovatieprijs

De Wim Beelen Innovatieprijs die dit jaar in samenwerking met Vastgoedjournaal voor het eerst wordt uitgereikt, is naar de studenten Donny Hoogendorp en Juriën Veenman gegaan. De uitreiking vond plaats op woensdag 6 juni jl. op de stand van Beelen Groep op de vastgoedbeurs Provada.

De beide studenten die in het eerste jaar zitten van de Hogeschool Holland in Haarlem hebben de prijs ontvangen voor hun idee om beton makkelijker te slopen. “We wisten al veel van beton als materiaal en we ontdekten dat bij hogere temperaturen beton zijn sterkte verliest. Met die kennis hebben we het verder ontwikkeld om het praktisch uitvoerbaar te maken”, zegt Donny Hoogendorp (25, links op de foto).

331

Zinvolle besteding

Aan de prijs is een geldbedrag van maar liefst €20.000 verbonden. Wat gaan de studenten met dat geld doen? “We gaan daarvan lekker uit met vrienden”, zegt Jurïën Veenman (20) gekscherend. “Maar zonder gekheid, we hadden niet gedacht dat we de prijs zouden winnen. We hebben nog geen plan, maar we gaan nadenken over een zinvolle besteding”, zegt Donny.

“Het is de bedoeling dat de Wim Beelen Innovatieprijs elk jaar opnieuw zal worden uitgereikt”, zegt initiatiefnemer Adriaan Vis, CEO bij Beelen Groep. Vis heeft de prijs ingesteld als een stuk waardering naar oprichter Wim Beelen toe die 25 jaar geleden het bedrijf begon. “Wim heeft innovatie als één van de kernkwaliteiten van Beelen Groep neergezet”, zegt Vis.

Beelen Groep heeft in de kwart eeuw zich weten te ontpoppen van een klassiek sloopbedrijf tot een innovatieve afvalverwerker met tal van geavanceerde toepassingen om sloopmaterialen te scheiden.

Positief signaal

“Ik verwacht dat de prijs ook een positief signaal is naar hogescholen om onze branche nog beter op de kaart te zetten. Afvalverwerking is een prachtige business case. Er is veel vraag naar hoe we bijvoorbeeld het afval het beste circulair kunnen scheiden. We dagen de markt uit om met innovatieve oplossingen te blijven komen”, aldus Vis.

Wim Beelen is blij verrast dat er een prijs naar hem is vernoemd. “Ik ben als oprichter en aandeelhouder onwijs vereerd dat deze prijs mijn naam draagt. Ik hoop van harte dat de prijs een aanzet geeft tot veel meer innovaties in onze bedrijfstak.”

Terug naar het overzicht