Direct hergebruik van 117 procesindustriemachines dankzij samenwerking Beelen en Foeth

Aan de Ankerweg 18 in het Westelijk Havengebied van Amsterdam maakt een voormalige fabriek voor bestrijdingsmiddelen plaats voor de circulaire Bouwhub van VolkerWessels en Beelen. Bij de ontmanteling van de fabriek, uitgevoerd door Beelen Sloopwerken, zijn maar liefst 117 machines en installaties door Foeth gedemonteerd waarna deze worden klaargemaakt voor hergebruik.

Sinds december vorig jaar is Beelen bezig met de asbestsanering en sloop van de oude opstallen aan de Ankerweg, en dat gebeurt natuurlijk volgens de circulaire aanpak van Beelen. Direct hergebruik van materialen of gebouwonderdelen heeft hierbij de voorkeur boven recycling, en in dit geval heeft dat geleidt tot demontage van 117 machines en installaties voor de procesindustrie. Demontage van de machines is uitgevoerd in nauwe samenwerking tussen Beelen en Foeth. De machines worden gereinigd en gepoetst, waarna ze ‘used as new’ weer geschikt zijn voor jarenlang gebruik door Foeth’s wereldwijde klanten in de speciaal chemie.


Foeth is sinds 1908 actief in de in- en verkoop van gebruikte procesapparatuur en is de grootste dealer in Europa met meer dan 4.000 artikelen op voorraad in Barneveld. Ze zijn gespecialiseerd in gereviseerde gebruikte procesindustriemachines voor de chemische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie wereldwijd.


Beelen.nl groeide in vijfentwintig jaar uit tot grootste, duurzame aannemer in de sloopsector en heeft inmiddels een stevige reputatie in integraal afvalmanagement en recycling. Samen met opdrachtgevers en partners werkt Beelen elke dag aan het hoogwaardig hergebruiken van materialen en bouwstoffen die vrijkomen bij haar projecten, onder andere door het zoveel mogelijk direct hergebruik van materialen en gebouwonderdelen.

Terug naar het overzicht