Bloemenveiling langzaam tegen de vlakte

Beelen sloopwerken is gestart met een nieuw project in Bleiswijk. De komende maanden wordt hier het voormalige veilingcomplex van FloraHolland gesloopt. Naar verwachting moet het project van onze collega Willem-Jan Wagteveld eind volgend jaar afgerond zijn.

Hieronder het gehele bericht uit het AD

Bloemenveiling gaat langzaam tegen de vlakte
Beelen is nog maanden zoet met de sloop van het voormalige veilingcomplex van FloraHolland in Bleiswijk. Naar schatting eind volgend jaar zijn de oude gebouwen aan de Klappolder helemaal weg.

Willem-Jan Wagteveld van Beelen spreekt van een omvangrijke klus. Er moet 90.000 tot 100.000 vierkante meter vloeroppervlakte tot gruis worden geknepen. Voor de sloop begon is materiaal uit de hal gedemonteerd voor hergebruik. Historisch Museum Bleiswijk heeft onder meer de oude veilingklok en wat veilingbankjes weten te redden om tentoon te stellen.

De eerste bloemen en planten werden begin 1982 geveild in Bleiswijk, de laatste keer dat de klok draaide was 27 juni 2014. Een jaar eerder was al bekendgemaakt dat de veilingklokken van Bleiswijk naar de veiling in Westland zouden verhuizen. Dat was volgens bloemenveilingcoöperatie FloraHolland nodig om efficiënter te werken.

Sierteelt
In afgeslankte vorm ging 'Bleiswijk' door als logistiek centrum voor sierteelt. Uiteindelijk zijn alle activiteiten overgeheveld naar Naaldwijk. In de lente van 2016 verkocht FloraHolland het veilingterrein en de gebouwen erop aan vastgoedbelegger USAA Real Estate Company. Wat in de toekomst op deze locatie gaat herrijzen, is nog onbekend. ,,U belt een maand tot anderhalve maand te vroeg'', zegt Sabine Bentvelzen van USAA Real Estate Company. ,,Er lopen gesprekken, maar er is nog niks ondertekend.''

Bij de bekendmaking twee jaar terug van de verkoop van het veilingterrein werd gesproken over de ontwikkeling tot een bedrijventerrein met enkele grote logistieke ondernemingen.

Bron: https://www.ad.nl/westland/bloemenveiling-gaat-langzaam-tegen-de-vlakte~a4acc307/40406133/

Terug naar het overzicht