Beelen.nl demonteert grote hoeveelheid materialen voor direct hergebruik uit project ‘The Mayor’

Beelen.nl demonteert grote hoeveelheid materialen voor direct hergebruik uit project ‘The Mayor’

Beelen.nl werkt in Amstelveen aan de transformatie van het voormalig KPMG kantoor in Amstelveen naar appartementengebouwen ‘The Mayor’. Al voordat Beelen.nl was begonnen aan de ontmanteling was er sprake van belangstelling voor de materialen van het voormalig kantoorpand.

Kijkersdag

Beelen.nl wilde iedereen een eerlijke kans en mogelijkheid bieden om deze materialen een circulair tweede leven te bieden. Hierop hebben wij voor alle gegadigden een kijkmiddag georganiseerd. Tijdens deze middag was er ruimte om de materialen te bekijken, op te meten, te fotograferen en overige informatie te verzamelen. Na afloop kon men een ‘’boodschappenlijstje” indienen en met deze lijstjes als leidraad is gekeken naar de best passende mogelijkheden voor deze materialen.

In goed en prettig overleg met de hoofdaannemer, bouwcombinatie UBA-De Nijs, konden we voorafgaand aan de sloop beginnen met het demonteren van de gebouwonderdelen. Dit wordt gedaan door onze professionele demontage teams.

Communicatie is key

Heldere communicatie is áltijd van belang zo ook bij dit project. Tijdens de demontage is er constant contact geweest met de hoofdaannemer om diverse zaken op elkaar af te stemmen. Denk hierbij aan zaken als:

  • Duidelijk aangeven welk werkgebied gebruikt wordt;
  • Heldere communicatie omtrent de te demonteren materialen;
  • Communicatie omtrent afsluiten nutsvoorzieningen;
  • Communicatie over en het aangeven van de locatie voor transportbewegingen.

Hergebruik van KPMG Materialen

Na afloop van de demontage zijn de gewenste materialen gebundeld en per verdieping op één locatie verzameld. Met deze werkwijze kunnen de materialen het meest efficiënt verplaatst worden via verticaal transport.

De hergebruikte materialen en de bestemming van  hun tweede leven bestaan onder anderen uit:

  • Ca. 750m2 lattenplafond voor Basisschool de Wereldburger;
  • Ca. 110 plafond stroken voor Basisschool de Wereldburger;
  • 43 deuren met kozijn voor Basisschool de Wereldburger;
  • 27 deuren met kozijn voor project Boschgaard van Superuse;
  • ca. 350 m2 lattenplafond voor project Valkenburg van Superuse
  • 18 fonteintjes voor Biopartner5.
739

Van kantoorgebouw naar basisschool

Bij Basisschool de Wereldburger zijn de houten gevelplaten toegepast in een podiumtrap, dé eyecatcher van de basisschool. Wij als Beelen.nl zijn dan ook trots dat wij onze bijdrage hieraan hebben mogen leveren.

Het hout voor Basisschool de Wereldburger is initieel verzameld in onze Beelen NEXT container waarna het  naar locatie is getransporteerd. Ook de gedemonteerde deuren zijn voor de basisschool bestemd, deze zijn direct na de demontage naar de locatie getransporteerd. Dit naar wens van opdrachtgever Friso Bouw om de planning te kunnen waarborgen.

Ook sanitair wordt nieuw leven in geblazen

Om de gootstenen terug te brengen naar absolute nieuwstaat zijn deze professioneel gereinigd door een van onze partners. Samen met andere sanitaire voorzieningen, gedemonteerd uit andere Beelen NEXT projecten, zullen zij een tweede leven krijgen bij Biopartner5. Dit is een project waar Beelen NEXT eerder al 160 ton constructiestaal en diverse andere materialen leverde.

Hergebruik op Vliegveld Valkenburg

Vliegveld Valkenburg wordt in opdracht van RijksVastgoedbedrijf duurzaam getransformeerd naar een werkomgeving voor high-tech bedrijven. Voor dit project worden materialen van de locatie zelf hergebruikt, voor alle overige materialen wordt waar mogelijk gekozen voor hergebruikt materiaal van extrene komaf. Het 350 m2 lattenplafond dat Beelen NEXT geleverd heeft aan Superuse zal opnieuw worden toegepast in de circulaire herontwikkeling van het pand en worden gebruikt als afwerking in het interieur.

Hergebruik bij project Boschgaard

Boschgaard is op dit moment het pioniersproject in Den Bosch. Het is de transformatie van een voormalig buurthuis naar 19 sociale woningen en een buurtcentrum in opdracht van de bewoners en woningbouwvereniging Zayaz.