Geen producten in uw winkelmandje

Circulair

Cirkels sluiten
Beelen staat voor het sluiten van de materiaalcirkels. Al meer dan 25 jaar werken wij samen met onze opdrachtgevers en partners aan het hoogwaardig hergebruiken van materialen en bouwstoffen die vrijkomen bij onze projecten.

Ons ingezamelde (sloop)afval wordt voor maar liefst 99,45% weer nuttig toegepast. Dit is uniek in Nederland en hier zijn we trots op! Tegelijk nemen wij onze verantwoordelijkheid serieus en blijven we zoeken naar nieuwe innovaties en samenwerkingsmogelijkheden. Wij geloven dat daar de sleutel ligt voor nog hoogwaardiger hergebruik van onze gebouwde omgeving; Essentieel voor een duurzame en circulaire economie.

Onze unieke aanpak betekent een zo laag mogelijke belasting voor het milieu en kostenvoordeel voor onze opdrachtgevers. Hoe Beelen de cirkels sluit:

Hoogwaardig hergebruik materialen
Ervaren medewerkers van Beelen kijken vóór ontmanteling van een gebouw welke materialen kunnen worden hergebruikt. Van trappen tot installaties en van binnendeuren tot kozijnen. Materialen die geen toepassing vinden in het nieuwe project, worden door Beelen aangeboden aan een van onze partners, of verkocht vanuit onze eigen materialenloods in Harderwijk.

Verwerking tot nieuwe grondstoffen
Materiaal dat niet direct kan worden hergebruikt, wordt zoveel mogelijk op locatie gescheiden en vermaakt tot grondstof. Uitkomende bouwstoffen die niet op locatie kunnen worden gescheiden brengen we naar onze recycle-vestigingen. Met onze moderne sorteerlijnen scheiden we deze stromen in bruikbare grondstoffen. Deze grondstoffen – bijvoorbeeld betongranulaat, hout of metalen – worden vervolgens bij producenten aangeleverd.

Sociale impact
Het sluiten van de cirkels vraagt kennis en vakmanschap. Bij Beelen vinden wij het onze sociale verantwoordelijkheid om mensen hierop te blijven ontwikkelen. Op veel projecten zetten wij mensen in met een afstand tot de arbeidsmarkt. Beelen is daarnaast een erkend leerbedrijf door het Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Onze vaste medewerkers volgen opleidingen via de Beelen Academy.Klik hier voor voorbeelden van onze circulair aanpak