Nieuwe 390F UHD én nieuwe 352F UHD

Geplaatst op: 9-01-2017

Beelen investeerde in twee nieuwe Ultra High Demolitions met een sloopgiek van 29 meter en 46 meter. De nieuwe kranen zijn in zes maanden door PON Equipment, samen met STC uit Coevorden speciaal voor Beelen ontwikkeld én gebouwd.
De basis voor de 46 sloopkraan is de CAT 390F met een triple sloopgiek. De basis voor de 29 meter sloopkraan is de CAT 352F
.

Dit nieuwste model rupsgraafmachine, de CAT 352F, is door STC omgebouwd tot 65 tons sloopmachine met een UHD front van 29 meter. Bovendien beschikt deze machine over een “2 standen shortboom” voor het zware werk. Bijzonder aan deze machine is dat de gieken gekoppeld worden door middel van een hydraulisch bediende snelkoppeling. Hiermee wordt kostbare ombouwtijd bespaard.

Milieuvriendelijk en omgevingsbewust slopen

Beide kranen zijn voorzien van de nieuwste milieuvriendelijke technieken. Beide machines zijn van de “F” generatie van Caterpillar. Deze machines staan bekend om hun laag brandstofverbruik. De 390F sloopmachine is voorzien van een geavanceerd hydraulisch systeem met ACS ventielblok en elektronisch geregelde pompen. Dit is een grote stap vooruit ten opzichte van traditionele machines die met brandstofmotoren de hydrauliek aansturen.
Stof bestrijden we tijdens de sloop het liefst aan de bron. Beide gieken zijn voorzien van een eigen water sproeisysteem zodat we op het sloopfront goed kunnen sproeien. Om in het donker te kunnen werken zijn de kranen voorzien van de nodige LED verlichting. De CAT 352F UHD is bovendien uitgevoerd met onderwater hamerbeveiliging.

Veiligheid boven alles
Om de CAT 390F te kunnen voorzien van de 46 meter sloopgiek, is een afneembaar contragewicht van 24 ton gemaakt. Om de machine stabiel te houden is ook de onderwagen vergroot. De rupsen zijn hydraulisch verstelbaar tot een breedte van bijna 5 meter. Om de veiligheid te garanderen is de machine bovendien voorzien van een waarschuwingssysteem die de machinist waarschuwt bij overbelasting van de sloopgiek en instabiliteit van de ondergrond.

Technische gegevens CAT 390F UHD
Basis: CAT 390F
Sloopgiek: triple (sloophoogte 22,5 meter) en UHD giek (sloophoogte 46 meter)
Motor: Dieselmotor CAT C18 stage 4 ATAAC met ACERT technologie, netto vermogen 382 kW
DPF Roetfilter met SCR katalysator met Ad Blue toevoeging
Nieuw geavanceerd hydraulisch systeem met ACS ventielen blok
Elektronisch geregelde hydrauliekpompen voor een hoog rendement/laag brandstof verbruik.
Totaal gewicht machine: ca. 135 ton

Technische gegevens CAT 352F UHD
Basis: CAT 352F
Sloopgiek: triple (sloophoogte 29 meter)
Motor: Dieselmotor Cat C13 Dieselmotor met ACERT technologie, 317 kW
De motor is een, turbolader met drukregeling, lucht-lucht interkoeler, voorzien van Caterpillar NOx reduceer systeem inclusief de toevoeging van DEF (Diesel Exhaust Fluid).
Totaal gewicht machine: ca. 65 ton

Beide machines zijn uitgevoerd met automatische vetsmeersystemen en overdrukfiltersystemen.