Eindelijk een eigen kade voor Beelen in Terneuzen

Geplaatst op: 2-07-2018

Afgelopen donderdag, 28 juni, was het eindelijk zover. De eerste paal van de eigen kade van Beelen in Terneuzen werd op een feestelijke manier geslagen, onder toeziend oog van Wim Beelen (oprichter, naamgever en aandeelhouder van Beelen), burgemeester dhr. Lonink van Terneuzen en de directeur van North Sea Port dhr. Engelhardt.

De kade wordt in eerste instantie 185 meter lang, en volgend jaar met nog eens 185 meter verlengd. Zijkanaal C, tussen het Kanaal Gent-Terneuzen en het terrein van Beelen, wordt verdiept tot 6,5 meter en ter plaatse van de kade met 23 meter verbreed. In oktober leggen de eerste schepen er aan. Circa 18 hectare haventerrein wordt dan ontsloten als kade- en havengebonden gebied.

Hard nodig

Oprichter Wim Beelen: “We hebben deze kade als Beelen echt hard nodig. Op dit moment maken we gebruik van een kade verderop. We moeten steeds heen en weer rijden, en bovendien maakt Vlaeynatie daar ook gebruik van. Dat schiet niet op.”

Feestplank kade Terneuzen

Hoofdrolspelers bij het slaan van de kade, vlnr Dick Engelhardt, Wim Beelen, burgemeester Jan Lonink en Arnold Sijtsma. © Camile Schelstraete