Beelen saneert asbest op 750.000 m2 na brand in Nieuwegein

Geplaatst op: 2-11-2017

Op industrieterrein De Liesbosch heeft in de nacht van zondag 29 op maandag 30 oktober een grote brand gewoed. Een groot bedrijfspand, waarin asbest verwerkt was, is volledig in de as gelegd. 750.000 m2 terrein, wegen en gebouwen is vervuild met asbestrestanten.

Verkeersaders snel schoongemaakt
In opdracht van de Provincie, Gemeente, VVE en particulieren voert Beelen op dit moment de asbestsanering uit. De provinciale en gemeentelijke wegen zijn inmiddels door ons schoongemaakt en vrijgegeven. Dat betekent concreet dat de belangrijkste verkeersaders weer gebruikt kunnen worden zodat ook de opstoppingen op de snelwegen tengevolge van de schoonmaakwerkzaamheden zijn opgelost.

Sanering daken en terreinen in volle gang
Op dit moment richt Beelen zich op de sanering van de daken en terreinen zodat ook de in het besmette gebied aanwezige bedrijven weer zo snel mogelijk open kunnen. Edwin Daalmeijer (Beelen Aannemingen): “Je kunt je voorstellen dat het opruimen van een dusdanig uitgebreid gebied de nodige tijd kost. De windsterkte maakte het in dit geval extra lastig. Zeker gezien de belangen van de lokale bedrijven en de aanwezigheid van belangrijke verkeersaders, is het zaak zo snel en goed mogelijk te beginnen met de opruimwerkzaamheden. Bij Beelen hebben we daarom voor dit soort incidenten een 24-uurs calamiteitendienst ingericht, zo zijn we snel ter plaatse en kunnen we adequaat reageren.”