Contact

088 26 00 112

Mail ons

Sluiten

No products found

  Afval van uw verbouwing

  Wanneer u gaat verbouwen, bijvoorbeeld uw badkamer of keuken, dan komt daar natuurlijk ook afval bij vrij. Zelfs bij het verbouwen van uw huiskamer of een toilet komt er afval vrij wat niet zomaar in de huisvuil container kan.

  Opruimen Slopen Tuin Verbouwen Directcontainerhuren Directcontainerhuren

  Alleen puin, beton en tegels? Kies de puincontainer

  Wanneer u de badkamer, toilet of andere kamer gaat verbouwen en u heeft alleen bakstenen, betonpuin, dakpannen, metselpuin, tegels en steenachtige materialen? Kiest u dan voor onze Puincontainer.


  Veel hout, zacht/hardboard en spaanplaat? Kies de houtcontainer

  Bij het verbouwen van de huiskamer of het aanleggen van een nieuwe vloer komt er veel afvalhout vrij. Hiervoor adviseren wij een Houtcontainer te nemen.


  Verschillende soorten afval? Slim combineren

  Heeft u verschillende soorten afval? Zoals piepschuim, verpakkingsmaterialen, glas? Maar ook hout, spaanplaat, gips, stenen en meubels? Maak dan een combinatie van 2 (of 3 bij een hele grote verbouwing) containers. Bijvoorbeeld een bouw- en sloopcontainer, een houtcontainer en een kleine puincontainer. Door slim de soorten afval en hoeveelheid afval te berekenen bespaart u stortkosten.

  Wij recyclen al uw afval. Gegarandeerd!

  Beelen staat voor netheid, daadkracht en inventief werken. Het afval wat wij bij u ophalen, recyclen we. We zetten bijvoorbeeld uw afval om in groene energie. Maar ook maken we van afval nieuwe bouwstoffen zoals granulaat en zand. Afval is een schone zaak en inmiddels recyclen wij maar liefst 99.76%. Veel meer dan andere bedrijven!


  Verbouwen en afval tips

  Omdat Beelen al jarenlang ervaring heeft met afval hebben we voor u tips op een rijtje gezet waarmee u slim kunt omgaan met het afval wat bij een verbouwing vrij komt. Ook hebben we tips over het gecombineerd bestellen van verschillende containers en de juiste aflevermomenten van een container tijdens een verbouwing.


  Afval berekenen en de keuze voor de juiste container

  Voor een grondige renovatie of verbouwing van een ruimte tot 18 m2 vloeroppervlak heeft u aan 1 container van 9 m3 voldoende. Gaat u een totaal aan ruimte verbouwen boven 18 m2 dan zijn snel meer containers nodig. En wellicht is een gecombineerde bestelling van containers dan verstandig.

  Hieronder onze vuistregels voor het berekenen van de juiste container:

  1. Bereken het totaal vloeroppervlak van alle te verbouwen ruimten
  2. Deel het vloeroppervlak door 2
  3. De uitkomst is uw hoeveelheid afval in m3 wat de grootte aangeeft van de container

  Rekenvoorbeeld:

  De ruimte die u gaat verbouwen is totaal 36 m2. Dan heeft u ongeveer 36/2 = 18 m3 afval. U kunt kiezen uit containers van 3 m3 , 6 m3 of 9 m3. U maakt dan combinaties van de containers. Bijvoorbeeld 1 van 9 m3, 1 van 6 m3 en 1 van 3 m3. Of 2 van 9 m3.

  Gaat u gedurende de bouw meer dan 1 container bestellen? Overweeg dan containers voor verschillende afvalstoffen te kiezen:

  Woonkamer, totaal 36 m2: