Case Zes flatgebouwen

Woonzorg Nederland

Woonzorg Nederland Projectontwikkeling wil de leefbaarheid binnen de gemeente Voorschoten vergroten. Om dat te bereiken moesten onder meer zes flats en een buurtcentrum worden gesloopt. Een kolfje naar de hand van Beelen, zo bleek.

Het project werd in twee fasen uitgevoerd”, vertelt Kees Rijs – Projectmanager Ontwikkeling bij Woonzorg Nederland. “Voordat het échte sloopwerk begon, heeft Beelen eerst alle toiletgroepen en keukenblokken verwijderd, de ramen van de begane grond en eerste verdieping dichtgezet met houten schotten, sloten op de portieken gezet en het terrein met hekken afgezet om problemen in de buurt te voorkomen.”

Flexibiliteit

De planning van de eerste fase was helder en de sloop begon op tijd. Voor de tweede fase was niet bekend wanneer de daadwerkelijke sloop kon starten, omdat de bouw van de eerste fase langer duurde dan gepland. “De flexibiliteit van Beelen was opmerkelijk in deze situatie. Wij waren afhankelijk van hen en gelukkig schakelden ze snel toen er eenmaal gestart kon worden.” Diezelfde flexibiliteit bemerkte Rijs tijdens het strip- en saneerwerk van de woningcomplexen. “Ondanks het asbestonderzoek dat wij vooruitlopend op het project hadden laten uitvoeren, kwamen zij in die fase enkele verdachte plekken tegen. Ze informeerde ons direct en verwerkten het in hun eigen planning, zodat het project geen vertraging opliep.”

Onderscheidend

Toch is ‘flexibel’ niet het woord dat Rijs kiest als hij het onderscheidend vermogen van de Beelen Groep benoemt. “Zelfvertrouwen”, zegt hij. “Beelen vertrouwt op zijn eigen visie. Andere partijen zijn erg agressief in het binnenhalen van nieuwe opdrachten en bellen constant om te vragen of er nog werk is. Beelen is totaal niet agressief.” Het duurzaamheidkarakter van Beelen viel Rijs ook op. “Beelen werkt slim. Vrijkomend puin wordt bijvoorbeeld op dezelfde locatie hergebruikt als funderingsmateriaal. Dat sprak ons zeer aan, maar was niet doorslaggevend. Beelen had het beste plan met de beste prijs.”

Beelen_thema_sloop_klant_wonzorg