Case Sloop portiekflats

SuHa buurt Amsterdam

LR_Suchtelen_vHarenstraat_pano1Beelen sloopte twee flats aan de Van Suchtelen van de Haarestraat in Amsterdam. Het puin, zo’n 10.000 ton, is op locatie gebroken en direct hergebruikt als grondstof voor de fundering van de nieuwe A9.

Projectleider Marc Nieuwendijk: “We zijn inmiddels gestart met de volgende fase. Opnieuw twee portiekflats. Iedere portiek heeft 8 woningen. Al deze woningen worden per portiek eerst op onderdruk gezet om de aanwezige asbesthoudende toepassingen te saneren. In de woningen zijn standaard asbesttoepassingen aangetroffen zoals: sandwichpanelen, doorvoerpijpjes, vloerzeilen, colovinyltegels en wat de bewoners zelf hebben aangebracht. Nadat de sanering gereed is, vindt de voorsloop plaats. We halen alle niet steenachtige materialen uit het pand. Hout, kunststof en overige vloerbedekkingen worden apart ingezameld en afgevoerd. Op deze wijze kunnen we de vrijkomende afvalstromen goed recyclen. Daarna slopen we met een kraan de rest van de flats. Alleen puin en steen is over. We breken dit op locatie tot gecertificeerde bouwstof en transporteren dit naar nabij gelegen infrawerken.”

Hoewel de SuHa-buurt ruim is opgezet, houdt Beelen goed rekening met de omgeving. Met name voorkomen van stofoverlast, geluidshinder en transportoverlast staan hoog op de aandachtspuntenlijst van de projectleider. Omliggende parken en grasvelden worden zo goed mogelijk beschermd en bewaard. Er zijn nog geen nieuwe plannen voor de locatie. Voorlopig genieten de omwonenden van de mooie open velden.