Case Renovatieproject UAV GC contract

JuBi Toren Den Haag

JuBiToren-renovatiesloop_smallDe JuBi Toren in Den Haag ondergaat een grote renovatie. Beelen verzorgt al het renovatiesloopwerk op dit indrukwekkend project. Het werk wordt uitgevoerd conform een UAV GC contract. Beelen ontzorgt de klant door alle benodigde vergunningen te regelen.

De Toren bestaat uit twee gebouwdelen: een laagbouw van 7 verdiepingen en een hoogbouw van 20 verdiepingen. Voorafgaand aan de sloop worden eerste alle bouwkundige asbesttoepassingen deskundig verwijderd. Daarna start de renovatiesloop. De parkeerdekken in het souterrain (hoogbouw) en de begane grond en 1e verdieping (laagbouw) blijven tijdens de sloop in gebruik. Naast alle installaties en sanitaire voorzieningen, sloopt Beelen tienduizenden vierkante meters vloerbedekkingen, plafonds, tussenwanden en vloertegels. Alleen het constructieve gebouw blijft over.

Alle vrijkomende afvalstoffen scheiden we zoveel mogelijk tijdens de sloop. Hierdoor houden we hoogwaardige monostromen over die geschikt zijn voor hergebruik. Afvalstromen die we niet op locatie kunnen scheiden, transporteren we naar onze recyclevestiging in Vlaardingen. Daar worden deze stromen met onze moderne sorteerlijn alsnog gescheiden in monostromen.

Bij een dergelijk binnensloop gaat vooral de aandacht uit naar het voorkomen van overlast voor de omgeving. Zo worden trillingen en geluid gemeten en gerapporteerd aan bevoegd gezag. Er wordt scherp toezicht gehouden op het reduceren van deze overlast. Voor Beelen geen probleem. Er is ruime ervaring in het slopen in binnenstedelijke gebieden. Beelen treft voorzieningen om deze overlast te minimaliseren.