Case Marineloods

Haven Rotterdam

Binnen twee maanden heeft Beelen de marineloods in Rotterdam gesloopt. Eerst verwijderden we alle asbest van het 4.000 m2 grote dak. Daarna kon de kraan snel en effectief de loods in stukken knippen.

Projectleider Willem Jan Wagteveld: “Er lag een asbesthoudende dakbedekking op het dak van de loods. Ook moesten we binnen asbest saneren voordat we konden starten met de sloop. We deden de sanering in zes weken. Daarna konden we aan de slag met de machinale sloop. Dat moest snel, want onze opdrachtgever wilde het terrein op tijd en schoon overdragen.”

“Omdat er verontreinigingen in de grond waren aangetroffen, hebben we de vloeren en funderingen onder milieukundige begeleiding gesloopt. Dat vraagt een secure voorbereiding. Vooraf brachten we de verontreinigingen precies in kaart en stelden we een sloopplan op. Na de sloop hebben we het hele terrein afgedekt met worteldoek en keurig schoon opgeleverd. Al het vrijgekomen puin bewerkten we op locatie zelf tot gecertificeerde bouwstof voor de regionale wegenbouw.”