Case Afvalmanagement

Coltex Retail Groep

Beelen heeft de zorgen over afvalverwerking van Coltex Retail Groep weggenomen. De afvalstromen van hun 186 winkels werden door diverse partijen verzorgd, waardoor het overzicht vertroebelde en misverstanden ontstonden. Nu Beelen het enige landelijke aanspreekpunt is en alle afvalstromen verwerkt, breken tijden van helderheid en efficiëntie aan.

De mensen van Beelen en Coltex zitten kort op de bal. Die korte communicatielijnen verhogen de efficiëntie van het proces. We zijn overal van op de hoogte zonder er zelf achteraan te hoeven rennen”, stelt Jandirk de Reus, vastgoedmanager bij Coltex. “Dat is exact hoe wij het voor ogen hadden. Afval is een restproduct van winkels. Daar willen we niet mee in onze maag zitten.”

Terug naar één landelijk aanspreekpunt
Het was voor De Reus al langer duidelijk dat er één landelijk aanspreekpunt móest komen. Maar dat was een behoorlijk complexe overstap aangezien het nieuwe landelijke aanspreekpunt de afvalverwerking van veel verschillende lokale partijen moest overnemen. “En toch verliep het zonder slag of stoot”, vertelt de vastgoedmanager. “Mede dankzij de proactieve houding van Beelen was de overstap binnen twee weken geregeld en konden ze aan de slag.”

Doorslaggevende factoren
Sinds dat moment heeft de vastgoedmanager geen omkijken meer naar het winkelafval en kan hij er zelfs met een gerust hart over nadenken. Beelen verwerkt het vuilnis van Coltex namelijk op zijn eigen kenmerkende milieuverantwoordelijke wijze: ze halen gescheiden afval op en recyclen het. Een doorslaggevende factor voor menig bedrijf, maar bij Coltex lag de situatie anders. “Ons hoofddoel was een efficiënter afvalverwerkingsproces. We wilden ontzorgd worden”, zegt de vastgoedmanager. “Daarna waren we van plan om te kijken welke milieuverantwoordelijke stappen we konden zetten. Maar, zonder er bewust naar op zoek te gaan, hebben we nu een afvalverwerker in de arm genomen die milieuverantwoordelijkheid naar een nieuw niveau in de branche tilt. Beelen onderscheidt zich trouwens ook met zijn oprechte toewijding.”

b_DidiStepsSuperstar_0383